HuisArts In Opleiding

Wat is een HAIO ?

Een HAIO (Huisarts in opleiding) is een afgestudeerd arts die de eerste drie jaar van zijn/haar loopbaan in een opleidingspraktijk meewerkt. Onze praktijk is zo’n opleidingspraktijk. De HAIO kan zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen. Hij/zij werkt onder de verantwoordelijkheid van de opleidende arts, uw huisarts. Dit betekent dat de HAIO regelmatig overlegt met uw huisarts en dat deze bereikbaar is tijdens een consultatie of bezoek. Een HAIO blijft meerdere maanden in de praktijk.

Waarom een HAIO in onze praktijk ?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding.

Praktisch

Zoals de andere huisartsen heeft de HAIO inzage in uw Globaal Medisch Dossier zodat hij/zij snel op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis. Uiteraard gelden bij de HAIO dezelfde regels van het beroepsgeheim. Bij de HAIO gelden dezelfde tarieven als bij de andere huisartsen, gezien hij/zij met de Getuigschriften van de praktijk opleider werkt en volledige erkenning geniet als volwaardig arts.